Referencer

Mikaels laks er den bedste, jeg nogensinde har smagt her i Danmark, og jeg er meget glad for at kunne servere hans fisk på min restaurant. Jeg har haft Era Ora siden 1983, og jeg har aldrig før villet have laks på menuen, fordi kvaliteten simpelthen ikke har været god nok. Mikaels laks har derimod en helt unik og meget naturlig smag, og man kan mærke, at råvaren er i top. Jeg nyder især fiskens smøragtige struktur, og den lette røgning giver en yderst behagelig aroma og aktiverer minder om et åbent, duftende ildsted. Vi bruger især Mikaels laks i vores antipastier, hvor fisken passer perfekt til vores intense årgangshvidvine.
Det er en stor glæde for os at samarbejde med Mikael, for han har de samme værdier og den samme store passion for gode råvarer som os. Det er en vigtig synergi, som er grundlæggende i min gastronomiske filosofi, og Mikaels gode karma og store entusiasme er smittende og inspirerende.”
Elvio Milleri, Era Ora

Den koldrøgede laks, som produceres på Samsø af Mikael Andreasen er røget, og forarbejdet på sin helt egen og specielle måde. Ø Laks er uden tvivl den bedste koldrøgede laks, jeg nogensinde har smagt.
Mikael fremstiller selv det savsmuld, som han benytter til selve røgningen. I mødet med røgen fra frugttræet opstår den karakteristiske aroma i fisken, som kendetegner dette delikate produkt.
Den milde fine røgsmag i fisken kombineret med en helt fantastisk konsistens og struktur, gør Ø Laks til noget helt unikt.
Selv bruger jeg den til mine private high-end middagsarrangementer, som en new style sashimi med wasabicreme og syltet ingefær skåret ud i sashimiudskæringer. Netop denne foodparing af det bedste fra Danmark og Japan skaber en helt ny umami smag, og giver en stor spiseoplevelse.”
Jens Rahbek Hansen, Japansk kok og stifter af Sticks’n’Sushi

”Vi lever i en tid hvor en meget stor del af det vi spiser er udsat for den laveste fællesnævner, alt det subjektive bliver gjort objektivt…..billigere, hurtigere, nemmere, effektivt og standardiseret.
Det gælder også den koldrøgede laks – som er en dejlig og vigtig del af vores danske spisetradition.
Mikael Andreasen er med Ø laks gået den anden vej, selvom det er svært at kæmpe imod Goliath. Det er laksens natur at svømme mod strømmen, og det er netop det som Mikael gør med sit udsøgte produkt.
Mikael bringer den koldrøgede laks over i det sanselige univers, der hvor de store smagsoplevelser eksisterer.” 
Rasmus Bo Bojesen

Categories: Uncategorized